DE SNAARGELEIDER DIE VAN FRICTIE HOUDT !!!

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

 

Fender type gitaren, waarvan de kop van de gitaar niet onder een hoek staat, hebben een snaargeleider nodig voor de B en E snaar en zijn haast altijd moeilijk frictievrij te krijgen.
Dit geldt vooral bij het gebruik van de tremelo of vibrato arm van een Stratocaster.

Laat frictie vóór je werken in plaats van tegen je.
Met andere woorden, in plaats van het bestrijden van frictie tussen gitaarsnaar en snaargeleider, gebruik ik die zelfde frictie om de snaargeleider te laten bewegen op een beter controleerbare plek, namelijk bij de bevestiging aan de kop van de gitaar.

Exif_JPEG_PICTURE Exif_JPEG_PICTURE

Ik noem deze dynamische snaargeleider DYNAGUIDE.NL

Waar tot nu toe snaargeleiders statisch zijn en zich vooral concentreren op een onbelemmerde beweging tussen snaar en snaargeleider, vormt mijn snaargeleider één geheel met de snaar en laat de snaargeleider ten opzichte van de kop van de gitaar bewegen.

Ik zal het proberen uit te leggen.

Een conventionele snaargeleider concentreert zich voornamelijk op een zo laag mogelijke frictie tussen snaar en snaargeleider.
Zo is er het polijsten van het oppervlak, toevoegen van diverse smeermiddelen, ingebakken smeermiddel en rollers in diverse uitvoeringen, alles in combinatie met als basis een statische snaargeleider.
“Staggered” stemmechanieken is een optie maar dan blijf je zitten met een gaatje van de snaargeleider.

Het gaat om het creëren van “moment”

Stel je voor hoe zwaar het is om een zware krat aan één zijde op te tillen met je blote handen.
Stel je nu voor dat je één kant van een lange staaf onder de krat steekt, en een steen dichtbij de krat onder de staaf legt.
Als je nu de andere kant van de staaf ( de langste zijde ) naar beneden drukt heb je daar niet veel kracht meer voor nodig.
Je heb zo “MOMENT” gecreëerd.

Dit “moment” wordt gebruikt om de snaargeleider op een beter controleerbaar punt te laten bewegen of beter gezegd te laten kantelen.

Samenvattend:
Tussen snaar en snaargeleider bestaat frictie door de spanning van de gestemde snaar t.o.v de snaargeleider wat in dit geval zelfs gewenst is.
Deze snaargeleider houdt van frictie !!
In relatie tot het gecreëerde “MOMENT” bij de kop van de gitaar hoeft de frictie niet erg hoog te zijn.
Mijn snaargeleider is veel meer een snaar volger.

VECHT NIET TEGEN FRICTIE, GEBRUIK HET IN JE VOORDEEL.

DYNAGUIDE.NL

Aan de snaargeleider (of beter gezegd snaarvolger) ligt het niet meer.

Exif_JPEG_PICTURE